İZMİR'DE FLAMİNGOLAND” KURULUYOR

İZMİR

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de flamingoların üreyebildikleri tek alan olarak kalan İzmir Kuş Cenneti'nde kurulacak Flamingoland'da Kuluçka Adası” kuruyor.



_____________________________________Enver DOLGUN / İZMİR
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de flamingoların üreyebildikleri tek alan olarak kalan İzmir Kuş Cenneti'nde kurulacak  Flamingoland'da Kuluçka Adası” kuruyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de flamingoların üreyebildikleri tek alan olarak kalan İzmir Kuş Cenneti'nde 6500 metrekare alan üzerine kurulacak olan Flamingoland'da Kuluçka Adası” kuruyor.

İzmir ‘Flamingoland' yaklaşık 12 bin çift flamingoya yuva olacak.Başkanlığını İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun üstlendiği İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği, kentin kuzeydeki cazibe alanlarından olan ve dünyadaki sayılı merkezlerin başında gelen İzmir Kuş Cenneti'ni korumak ve buradaki sakinlerine en uygun koşulları sağlamak için yeni düzenlemelere devam ediyor.
Bu hedef doğrultusunda harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de flamingoların üreyeceği tek alan olarak kalması nedeniyle büyük önem taşıyan bölgede flamingolar için özel ada” yani ‘Flamingoland' yapılıyor.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından 26 Ocak'ta başlatılan çalışmalar kapsamında, bölgedeki flamingoların rahatça kuluçkaya yatıp üreyebilmeleri için 6460 metrekare üzerine yapılan ‘Flamingoland'da, Fransa ve İspanya'nın ardından dünyadaki en büyük 3. ncü flamingo adası olacak.

Çalışma yapan araçların adaya rahatça gidip gelmesi için oluşturulan yaklaşık 150 metre uzunluğundaki toprak yol dolgusu da yakın zamanda kaldırılarak adanın karayla bağlantısı kesilecek.

İzmir Kuş Cenneti'nde flamingoların yuva yaptıkları alanın doğal yapısının zamanla aşınması ve alanın kapasitesinin yetersiz kalması nedeniyle harekete geçen ekipler, çalışmaları bu ay içinde bitirmeyi hedefliyorlar.

‘Flamingoland' tamamlandıktan sonra, çevresi dere yataklarından alınan doğal taşlarla çevrelenerek doğal dokunun korunması ve zarar görmemesi sağlanacak. Kısa süre içinde hazırlanacak adada 12 bin çift flamingo yaşamlarını sürdürüp üreyecekleri açıklandı.







Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı